Condes course planning - discussion forum
Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Omskalere Condes filer

Posted by Henrik Jensen 
Omskalere Condes filer
August 07, 2005 08:57PM
Hej Finn

Vi har lavet alle baner i Condes med en Ocad-fil som er defineret til 1:15.000, men pånær elite banerne så skal alle andre være i 1:10.000. Nu har vi fået den endelige Ocad-fil på 1:10.000 kortet fra rentegning og ligger det ind som baggrund i Condes på det løb, hvor vi har alle baner, der skal løbe på 1:10.000 kortet. Resultatet er at det ikke længere passer sammen. Det ser ud til at banerne stadigvæk er 1:15.000 selvom der under indstillinger til dette løb står 1:10.000. Findes der en måde vi kan omskalere banerne fra 1:15.000 til 1:10.000 ?

Med håb om hurtig svar, da vi har kortene på vej i trykken.

Mvh
Henrik Jensen
OK Snab
Finn Arildsen
Re: Omskalere Condes filer
August 07, 2005 09:47PM
Hej Henrik

Det korte svar er desværre, at der i øjeblikket kun findes den hårde måde, nemlig manuelt at flytte posterne på plads enkeltvis på det nye kort.

Nu nævner du ikke, hvordan udskriften skal foretages, men alternativt kan du beholde posterne på 1:15.000-kortet, og eksportere baneudskriften (hvad enten det er eksport til OCAD eller EPS eller ...) i 1:10.000. Det findes der funktioner til i hver af udskrifts- og eksportfunktionerne i Condes. Det forudsætter dog, at 1:10.000 kortet er helt nøjagtig en skaleret kopi af 1:15.000-kortet.


Den lidt længere forklaring er: Når posterne lægges ind på et kort, som er 1:15.000, så får de placeringer målt i millimeter på det kort. Når man senere vil bruge de samme poster med en anden kortfil, som er i en anden målestok, her 1:10.000 kort, så vil postplaceringerne forblive i de oprindelige millimeter, som jo altså passer til 1:15.000. Man må derfor manuelt "trække" hver enkelt post på plads.

Derfor kan det forekomme noget besværligt at arbejde med 2 kort i det samme løb.

Jeg arbejder i øjeblikket på Condes version 8, hvor det vil være muligt at have 2 kort tilknyttet samme løb. De samme poster vil så kunne bruges på begge kort.
Der vil blive en funktion, så postplaceringerne, som er lavet på det første kort, automatisk kan skaleres, når man lægger et nyt kort ind. Man vil nok stadig skulle justere hver enkelt post for at være sikker på at den ligger helt korrekt på det nye kort..

venlig hilsen
Finn
Author:

Your Email:


Subject:


Attachments:
 • Valid attachments: wcd,ocd,jpg,tif,png,jgw,tfw,pgw
 • No file can be larger than 62.5 MB
 • All files together cannot be larger than 62.5 MB
 • 5 more file(s) can be attached to this message

Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
 ******** ******** ********  **  ** ******** 
 **  ** **    **   ** **  **  **    
   **  **    **   ** ** **  **    
  **   ******  **   ** *****   ******  
  **   **    **   ** ** **  **    
  **   **    **   ** **  **  **    
  **   ******** ********  **  ** ******** 
Message:
This is a moderated forum. Your message will remain hidden until it has been approved by a moderator or administrator